Ring oss 040 66 88 062

Sveriges största utbud av mobiltillbehör.

Trustly VISA VISA Electron MasterCard MasterCard Maestro American Express Klarna Lux-Case.se - Trygg E-Handel

Nokia

Nokia har alltid varit ledande när det gäller mobiltelefoner och hållbarhet. Många av oss kommer kanske ihåg den gamla goda tiden med Nokia 3210? Men dagens smartphones är mer känsliga för stötar, smuts, damm och repor. Så om du är ute efter att skydda din Nokia med något av våra många tillbehör, skal och displayskydd så har du kommit till rätt ställe! Vi här på Lux-Case bjuder dessutom på frakten, oavsätt orderstorlek!

Bläddra igenom tillbehör för alla Nokia produkter


 

posten

Fri frakt

✔ Dagliga leveranser med Posten

✔ Alla produkter i lager

✔ Enkla returer

tryggehandel

Trygg e-handel

✔ Certifierad av Trygg e-handel

✔ Finansiell stabilitet

✔ För våra kunders säkerhet

 

support

Bra kundsupport

✔ Telefon eller e-post alla vardagar

✔ För våra kunders skull

Nokia Mobilskal

Lux-Case Sverige har ett lager fyllt med över 28,000 mobiltillbehör och däribland har vi självklart massvis av snygga Nokia-skal, fodral och tillbehör till alla lurar i Lumia-serien, tablets så som Lumia 2520, deras Android-baserade telefoner i X-serien och en hel del av deras äldre modeller. Har du en stor Vill du veta mer om företaget bakom din smartphone? Det började inte med telefoni, inte ens i närheten av det. Låt oss ta en närmare titt!

Nokias Historia

Nokias historia börjar vid grundandet av ett träsliperi i Tammerfors år 1865, av industrialisten Fredrik Idestam. 1869 flyttade Idestam verksamheten till en större och nyare anläggning i staden Nokia i Finland, varpå företaget blev Nokia Pappersbruk. Pappersbrukets, så väl som stadens namn kommer från floden Nokianvirta. Detta pappersbruk var bland pionjärerna i Finlands industrialisering och fick framgångar genom bland annat den stora exportmarknaden till Ryssland som Finland då var en del av. 1898 bildades Finska Gummi och 1912 grundades Finska Kabel Ab som senare flyttade till Nokia där de med pappersbruket blev de dominerade industrierna. Finska Gummi tillverkade bland annat däck för bilar och cyklar, men även stövlar och galoscher. 1937 diskuterades det för första gången om en sammanslagning mellan alla företagen, men detta skedde inte förrän 30 år senare. Fortfarande långt innan du kunde drömma om att köpa lyxiga skal till Nokia Lumia! Efter Andra Världskriget deltog de olika företagen i betalningen av Finlands krigsskadestånd till Sovjetunionen. Efter år 1952 fortsatte företagen att exportera till Sovjetunionen efter de handelsavtal som uppgjordes mellan Finland och Sovjetunionen.

 

1960 skapade Finska Kabel i sin tur en elektronikdivision som till slut blev dagens Nokia. Denna division var i början en liten del och stod i skuggan av kabeltillverkningen. Elektronikdelen tog under 1970-talet fram radiotelefoner som satte igång utvecklingen av dagens mobiltelefoner.
Finska Kabel, Finska Gummi och Nokia Pappersbruk slog ihop sig år 1967 och blev ett stort företag - Detta företags första koncernchef var Björn Westerlund. 1977 tog Kari Kairamo över och skulle leda Nokia under 1980-talet och genom de stora utbyggnader och uppköp av konkurrenter som väntade. Under denna tid gjorde Kairamo bland annat uppköp av europeiska tv-tillverkare för att stärka positionen de hade på marknaden. Under 1984 köpte de bland annat upp svenska Luxor och finska Salora. 1988 markerade slutet för en epok där Kairamo stärkt företagets utveckling och modernisering då han tog självmord samma år.

 

Nokias framgångar på mobiltelefonmarknaden fick framgångar med modeller som TalkMan och CityMan under 1980-talet. Nokia är en del av skapandet av det nordiska mobilnätet NMT och kom ut på världsmarknaden med deras telefonväxlar. 1979, året de lanserade Nokia DX200, kom Nokias genombrott på telefonväxelmarknaden. Under samma år skapade även Nokia ”Mobria” tillsammans med Salora, och de slog sig sedan samman. 1981 bildade Nokia och Televa ”Telenokia” som senare tog namnet Nokia-Mobria som sedan förenklades till Nokia.
Början av 90-talet fick Nokia stora problem och läget såg kritiskt ut. Sovjetunionens sönderfall tog bort en av företagets största exportmarknader och Nokia drabbades av stora förluster inom TV-tillverkningen. L. M. Ericsson var en av intressenterna som avböjde ett köp i slutändan då man inte kunde komma överens om vilka delar av koncernen som skulle ingå. Nokia fick en milstolpe år 1991 då de lanserade GSM genom att ringa det första GSM samtalet någonsin i Göteborg.

Mobilmarknadens explosion

1992 tog Jorma Ollila över som koncernchef och vände Nokias förluster till vinster under åren 1993-1994. Mobiltelefoniexpansionen började 1995 där Nokia var ett av de tre företag som var världsledande. Under 90-talet såldes de delar som en gång i tiden slåtts ihop: gummidivisionen såldes och blev Nokian, och Nokia Data samt TV-tillverkningen. Nokia lanserade under 1999 WAP-tekniken. Nokias framgångar låg i  dess förmåga att hela tiden utveckla nya telefonapparater och att de snabbt såg vad marknaden efterfrågade och att de tog fram telefoner som passade för privat konsumtion. Nokia var även tidig med funktioner som spel och kalender i sina telefoner. Under 2006 bildade Nokia och Seimens ett bolag tillsammans som de nämnde Nokia Siemens Network, där de kunde ha hand om deras nätverksdivisioner. Nokia placerades på 5:e plats på Interbrands lista på världens bästa varumärken under 2009, och placeringen gav även Nokia en titel som bästa icke-amerikanska varumärket och de ansåg att det var värt cirka 237 miljarder kronor.
Efter Apples stora framgång med iPhone 2010 blev bolaget tvingat till att välja en ny väg, vilket resulterade i att Nokia presenterade en ny verkställande direktör, Olli-Pekka Kallasvuo den 10 September 2010, som senare ersattes den 21 September 2010 av kanadensaren Stephen Elop som tidigare jobbat på Microsoft. I Juni 2012 behövde Nokias styrelse meddela att på grund av vikande försäljningar och minskad vinst behövde de säga upp runt 10 000 anställda över hela världen. Den 3 September 2013 såldes Nokias mobildivision till Microsoft för sammanlagt 5,44 miljarder euro. Det är endast ett av stegen i deras utveckling och Microsoft bär facklan vidare!

Mobiltillbehör från Lux-Case!

Om du är en av dem som är en stolt ägare av en av Nokias fina, läckra, smartphones så har du kommit rätt. Lux-Case.se har Nordens största utbud av skal, fodral och tillbehör till Nokia Lumia, X och alla andra modeller. Om du söker ett snyggt skal för att ge din smartphone en ny look så har vi Nokia-skal i många färger som gul, grön, blå, rosa, lila, röd, svart, vit och brun för att bara nämn några få, och vi har även Nokia skal i många snygga designs som passar alla smaker! Vi har Nokia skal i olika material, som till exempel silikon och TPU, som kan agera som stötdämpare, och aluminium och hårdplast, som kan agera som en stor stark sköld.

 

Söker du ett snyggt fodral till Nokia enheter så finns det här med! Vi har många olika att välja mellan, och du kan få ett Nokia-fodral i en enkel färg som din favorit färg, tvåfärgade fodral för att göra det lite mer intressant, eller ett Nokia fodral i en snygg, neutral färg. Vi har Nokia fodral i äkta läder för att kunna ge dig en upplevelse med mycket lyx, plus att äkta läder tål mycket mer och kan därmed skydda din Nokia enhet mycket bättre. Vi kan även erbjuda dig Nokia-tillbehör, prylar och gadgets av alla de sorter. Vi har Nokia mobiltillbehör som till exempel stylus-pennor, vinter-touch vantar, fjärrkontrollstyrda helikoptrar, och mycket, mycket mer.